Våra bästa tips i området

Här delar vi som jobbar på Hotel Bentleys med oss av våra favoritställen runt hotellet. Detta är ställen vi gärna besöker, restauranger som är både prisvärda och har god mat, och lite annat. Just nu vill vi tipsa om följande platser:

Esperanza


I samma hus som vårt hotell finns en av Stockholms bästa italienska restauranger, Esperanza. Här serveras lunch alla vardagar och man har kvällsöppet måndag till lördag. På denna riktigt genuina italienska familjerestaurang avnjuter man antipasti, pasta, huvudrätter och desserter, alla tillagade med färska råvaror och stor kärlek till mat. Vinlistan är lång och inleds med vin från den egna, delägda vingården i Chianti i Toscana. För den som älskar grappa är Esperanza ett himmelrike, här finns över 50 olika sorter och personalen guidar dig med glädje genom sortimentet.

Adress: Drottninggatan 77
Webbplats: restaurang-esperanza.se

Bild: Restaurang Esperanza ©View Stockholm. Fotograf: Anders E. Skånberg

Phil´s Burger


Stockholm är fyllt av hamburgerställe, från enkla gatukök till fina krogar, men om du vill äta stans godaste hamburgare ska du bege dig till Phil´a Burger. Menyn är kort men naggande god. Förutom burgare serveras pommes frites, sötpotatis fries, dip och drycker, med eller utan alkohol. Det låter kanska inte så speciellt, men vi lovar – det är det! 

Erbjudande: 20% på matnotan vid uppvisat hotellkort.

Adress: Drottninggatan 79
Webbplats: Drottninggatan - Phils

Snö Gelateria


Snö Gelateria erbjuder fantastisk italiensk gelato, glass som är så god att den vunnit pris i Glass-SM. Här hittar du riktigt välsmakande, dagsfärsk gelato i klassiska och moderna smakkombinationer. Det kan ibland bli kö, men håll ut, glassen är värd väntetiden. Tag med din strut eller bägare till Vasaparken mittemot och njut! 

Adress: Odengatan 92
Webbplats: snogelateria.se

La Neta


La Neta är en mexikansk restaurang, precis runt hörnet från hotellet, med tacos och quesadillas på menyn. Glöm allt du vet om trist tex-mex, här får du långkok kött, rostade och färska grönsaker och saftig salsa i handgjorda majstortillas. För den som äter på plats finns alkoholhaltiga drycker, men detta är även perfekt mat för den som vill ha take-away.

Adress: Barnhusgatan 2
Webbplats: laneta.se

Chokladfabriken


Chokladfabriken har flera olika butiker i Stockholm och en av dem ligger ett stenkast från oss på Dalagatan. Hä köper du den godaste handgjorda chokladen, antigen för att njuta av direkt, eller för att köpa med sig hem. De fina pralinerna finns i askar med stockholmsmotiv, den perfekta souveniren från ditt besök i stan!

Adress: Dalagatan 9L
Webbplats: chokladfabriken.se

Restaurant Rökeriet


Fjäderholmarna är är perfekt för den som vill uppleva Stockholms skärgård men inte har möjlighet till en längre resa. På bara 25 minuter kommer man med båt ut till ön som har en fin natur och en underbar krog, Restaurang Rökeriet. 

Åk gärna ut i god tid så ni hinner uppleva ön och kanske ta ett bad från klipporna innan ni ska äta. Det har faktiskt varit restaurang på ön sedan 1600-talet, så här blandas historia med nutid. Restaurang Rökeriet serverar numera egenhändigt rökta räkor, fisk och andra delikatesser. Öppet alla dagar under sommaren samt för julbord. Boka bord och båtresa genom att kontakta Rökeriet på 08-716 50 88.

Adress: Stora Fjäderholmen
Webbplats: rokeriet-fjaderholmarna.se
Bild: Restaurang Rökeriet ©View Stockholm. Fotograf: Anders E. Skånberg
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2023 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.