Våra bästa tips i området

Här delar vi som jobbar på Hotel Bentleys med oss av våra favoritställen runt hotellet. Detta är ställen vi gärna besöker, restauranger som är både prisvärda och har god mat, och lite annat. Just nu vill vi tipsa om följande platser:

Grill

Grill har alltid erbjudit en upplevelse utöver det vanliga då restaurangen är inredd i flera olika stilar. Du kan tex sitta i Orientexpressen, Jaktstugan, Tokyo eller Cirkus. Vilket gör det möjligt att uppleva något helt nytt vid varje besök. På Grill är det inte bara maten som är viktig, utan också atmosfären, servicen och mötet mellan människor. Oavsett om du besöker restaurangen med vänner, familj eller kollegor är vår strävan att varje upplevelse hos Grill ska vara oförglömlig.

Erbjudande: Grill välkomnar gäster med bordsbokning i hotellets namn och uppvisat hotellkort med ett glas mousserande vin.

Adress: Drottninggatan 89
Webbplats: Grill

Phil´s burger

Stockholm är fyllt av hamburgerställe, från enkla gatukök till fina krogar, men om du vill äta stans godaste hamburgare ska du bege dig till Phil´a Burger. Menyn är kort men naggande god. Förutom burgare serveras pommes frites, sötpotatis fries, dip och drycker, med eller utan alkohol. Det låter kanska inte så speciellt, men vi lovar – det är det! 

Erbjudande: 20% på matnotan vid uppvisat hotellkort.

Adress: Drottninggatan 79
Webbplats: Phil´s burger - Drottnigngatan

CALIENTE TAPAS BAR

Upptäck smakrikheten hos spanska delikatesser och den livliga atmosfären på hos Caliente Tapas Bar, där varje tugga tar dig med på enkulinarisk resa genom Spanien. Välkommen till Caliente Tapas Bar, dindestination för autentisk spansk mat och en fantastisk matupplevelse!

Caliente Tapas Bar serverar tapasrätter som är tillagade medfärska och noga utvalda ingredienser av högsta kvalitet för att ge dig engenuin smak av det spanska köket. Från saftiga gambas al ajillo till läckrapatatas bravas och mustiga chorizoköttbullar – varje tugga är en explosion avautentiska smaker.

Erbjudande: 10% på matnotan vid uppvisat hotellkort.

Adress: Adolf Frediks kyrkogata 12
Webbplats: Caliente Tapas Bar - Drottninggatan

Brasserie Nabo

På Nabo bjuds det på kulinariska upplevelser som både hämtar inspiration från parken bredvid som från innerstadens pulserande sorl. Matlagningen genomsyras av ett nordiskt tänk med fokus på enkelhet och hållbarhet.

Erbjudande: Vid ankomst vid bordsbokning bjuder Nabo på ett glas cava vid uppvisat hotellkort. 

Adress: Tegnergatan 34
Webbplats: Brasserie Nabo

Snö Gelateria


Snö Gelateria erbjuder fantastisk italiensk gelato, glass som är så god att den vunnit pris i Glass-SM. Här hittar du riktigt välsmakande, dagsfärsk gelato i klassiska och moderna smakkombinationer. Det kan ibland bli kö, men håll ut, glassen är värd väntetiden. Tag med din strut eller bägare till Vasaparken mittemot och njut! 

Adress: Odengatan 92
Webbplats: snogelateria.se

La Neta


La Neta är en mexikansk restaurang, precis runt hörnet från hotellet, med tacos och quesadillas på menyn. Glöm allt du vet om trist tex-mex, här får du långkok kött, rostade och färska grönsaker och saftig salsa i handgjorda majstortillas. För den som äter på plats finns alkoholhaltiga drycker, men detta är även perfekt mat för den som vill ha take-away.

Adress: Barnhusgatan 2
Webbplats: laneta.se

Bistro Piccoli Sapori by Esperanza


I samma hus som vårt hotell finns en av Stockholms bästa italienska restauranger, Bistro Piccoli Sapori by Esperanza. Här serveras lunch alla vardagar och man har kvällsöppet måndag till lördag. På denna riktigt genuina italienska familjerestaurang avnjuter man små saker av italienska delikatesser, alla tillagade med färska råvaror och stor kärlek till mat. Vinlistan är lång och inleds med vin från den egna, delägda vingården i Chianti i Toscana. För den som älskar grappa är Esperanza ett himmelrike, här finns över 50 olika sorter och personalen guidar dig med glädje genom sortimentet.

Adress: Drottninggatan 77
Webbplats: Bistro Piccoli Sapori by Esparanza

Chokladfabriken


Chokladfabriken har flera olika butiker i Stockholm och en av dem ligger ett stenkast från oss på Dalagatan. Hä köper du den godaste handgjorda chokladen, antigen för att njuta av direkt, eller för att köpa med sig hem. De fina pralinerna finns i askar med stockholmsmotiv, den perfekta souveniren från ditt besök i stan!

Adress: Dalagatan 9L
Webbplats: chokladfabriken.se

Restaurant Rökeriet


Fjäderholmarna är är perfekt för den som vill uppleva Stockholms skärgård men inte har möjlighet till en längre resa. På bara 25 minuter kommer man med båt ut till ön som har en fin natur och en underbar krog, Restaurang Rökeriet. 

Åk gärna ut i god tid så ni hinner uppleva ön och kanske ta ett bad från klipporna innan ni ska äta. Det har faktiskt varit restaurang på ön sedan 1600-talet, så här blandas historia med nutid. Restaurang Rökeriet serverar numera egenhändigt rökta räkor, fisk och andra delikatesser. Öppet alla dagar under sommaren samt för julbord. Boka bord och båtresa genom att kontakta Rökeriet på 08-716 50 88.

Adress: Stora Fjäderholmen
Webbplats: rokeriet-fjaderholmarna.se
Bild: Restaurang Rökeriet ©View Stockholm. Fotograf: Anders E. Skånberg
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.